Sumber: http://mamakitchen-makcikmanggis.blogspot.com/2010/08/biskut-coklat-badam.html |
Cara-caranya:Pukul gula dan butter& esen vanilla hingga kembangMasukkan telur,coklat(cairkan) dan pukul lagi hingga adunan sebati.Kemudian masukkan bahan -bahan yang telah diayak tadi dan gaul& uli hingga sebati.Akhir sekali masukkan badam dan uli lagi hingga sekata.Masukkan adunan kedalam plastik dan bentukkan empat segi memanjang seperti foto dibawah ni.Simpan dalam peti sejuk hingga keras.Keluarkan dan potong mengikut ketebalan yang dikehendaki.Bakar hingga masak.....Selamat mencuba!
Pastikan ada sedikit ruang semasa membakarnya agar biskut tidak melekat antara satu sama lain.Biskut yang mengandungi tepung naik sendiri akan mengembang semasa dibakar .Gunakan pisau yang betul-betul tajam untuk memotong agar biskut kelihatan rapi...
1 comment:
Suhu berapa °C untuk bakar dan berapa lama?
Post a Comment